Dag tolv - Söndag 28 februari - 354 dagar kvar

Skrev på min krönika och gjorde en avstickare till storebror i Stockholm. Han bor där med sin flickvän och idag var det födelsekalas på agendan. Min bror är min idol, framgångsrik, ärlig och alltid den som ställer upp på alla andra när han kan. Han gick ut Handelshögskolan med toppbetyg, har jobbat för herr Brummer och på Finansdepartementet samtidigt som han driver flera företag. Jag önskar att hans drivkraft och intelligens kunde smitta av sig på mig. Nej, nu låter det som om jag har dåligt självförtroende, fast det har jag inte. Jag är bara så himmelens stolt över min bror och vill själv bara så väldigt mycket. Men det är väl inget fel i det.


Dag elva - Lördag 27 februari - 355 dagar kvar

Åkte till badhuset i Surahammar och lekte vattenlekar med min man och barnen. Sura är ett udda ställe där alla känner alla och utbölingar tittas ut på ett intresserat sätt. Min man är surabo från början skälet till varför vi åker dit, men även han fascineras av fenomenet. Själv gick jag en medieutbildning där, men trivdes väl inte som fisken i vattnet. Känslan kan beskrivas som hatkärlek. Det är skönt att vara där samtidigt som jag känner mig som en outsider.

Senare kom mamma och hälsade på sina barnbarn och vi lekte hela eftermiddagen, byggde tågbana, och världens högsta torn samt kurragömma tills barnen stupade i säng. Då läste mormor ur böckerna hon köpt åt dem på rea. Båda pojkarna älskar böcker just nu. Bäbis arg är en riktig favorit.

 


Dag tio - Fredag 26 februari – 356 dagar kvar

Jobbade hemifrån och lyckades bli klar med lite bokföringsarbete. Jag måste erkänna att det är väldigt skönt och avslappnande. Inga störande telefoner eller kollegor som avbryter mina tankar.

Eftersom jag är en effektiv arbetsmyra när jag har lugn och ro måste jag överväga om jag ska jobba hemifrån oftare. Planerade måndagens viktiga möte i Stockholm, men är fortfarande osäker på hur vi ska ta oss dit. SJ eller bil, ungefär som pest eller kolera. Vädret får avgöra. Härute på landet är vi nu nästan dränkta i all snö. Man kan inte ens se ut genom fönstren längre.

Tog en promenad med Stella (min hund), åt en enkel lunch som bestod av Keso och grönsaker och vid tre tiden hämtade jag barnen på dagis. Inga sexiga affärstransaktioner än i alla fall.


Dag nio - Torsdag 25 februari – 358 dagar kvar

 

Har börjat sälja på ytterligare ett län för Les Affaires. Ingen annan än Anna på kontoret vet om det eftersom jag vill komma med en spännande överraskning om det går vägen. Går det får det bli vår hemlis. Men det känns som om jag måste öka min prestationsnivå ytterligare ett snäpp. Vässa fokus och se mina fobier i vitögat.

Responsen hittills har varit fantastisk bortsett från en enda kvinna som deklarerat att hon inte läser den här typen av magasin och att hon inte är intresserad av vår målgrupp. Inte intresserad av att nå kvinnor som driver företag när man själv driver en konferensanläggning? Tjae här finns inte så mycket att säga. Hon är fast i ett manstänk.

På eftermiddagen mötte jag en fantastiskt spännande kvinna med många år på nacken inom näringslivet. Hennes glädje och passion till livet smittade av sig på mig och vi bestämde att vi ska träffas när hon kommer tillbaka från Spanien igen.

Hann träna på Friskis och Svettis idag. Sprang i tjugo minuter och körde mage och ben. Har lovat mig själv att sluta snaska smågodis och minska ner på både pasta och bröd. Vem behöver ett överflöd av kolhydrater? Istället skall jag äta protein och grönsaker och mängder av frukt och nötter.

Får se hur det går med det.


Dag 8 – onsdag 24 februari – 357 dagar kvar

Fick åka in akut till min familjeläkare, jag har en infektion i fingret som inte ger med sig. Gjorde ingreppet utan lokalbedövning och kände mig som Rambo. Lite svårt att skriva på datorn bara, men jag lär väl mig det också.

Hade hoppats kunna skjuta med pilbågen idag, men min man var tvungen att jobba över och med ett finger som värker går det inte.

Nu har det gått tre veckor sedan jag var där sist. Känns inte alls bra, måste bygga en egen pricktavla så att jag kan öva hemma när jag vill. Ska kolla upp om det finns möjlighet till privatlektioner på helgerna, för i veckorna finns det inte utrymme för annat än familj, arbete, arbete och träning.

Vännerna får jag slinka in när öppningar i min inbokade tidsplan.

Just nu är det möte efter möte som passerar min revy. Många intressanta människor och projekt. Vårt magasin har börjat växa till den megafon som vi såg framför oss under vårt första spånmöte. Läsare ringer och tipsar om andra intressanta kvinnor och projekt. Det har aldrig hänt mig förut. Jag är lika stolt över Les Affaires som över mina barn. Har lyckats genomföra några av mina delmål. Börja nätverka, fått in två intressanta uppdrag att räkna på och har ännu inte blivit uppslukad av mitt företagande.

Log i bilen hela vägen hem.


Dag 7 – tisdag 23 februari – 358 dagar kvar

Dagen har varit intensiv, möte i Eskilstuna kring ett event rörande våra läsare för Les Affaires. Snabbt tillbaka för att hämta upp Dante på BVC-kontroll. Några timmars arbete och sedan vidare till mitt första mentorsmöte på ALMI. Träffade en mycket ambitiös tjej och jag hoppas verkligen kunna hjälpa henne. Very nice att få äran att agera mentor, känns lite speciellt. Vi diskuterade vad framgång är och kom fram till att det handlar om flera aspekter. Framgång ligger bland annat i betraktarens ögon, men även faktorer som pengar, etik och moral spelar in. Kombinationen mellan allt och bra familjeliv är idealet. Hanna Lundin var där och var lika inspirerande som alltid. Var den tjejen får sin energi är en fråga, hon är alltid glad och drivande. Skulle ha träffat yogaflickorna på kvällen, men fick återigen avboka. Trist. Jag har inte kunnat vara med på flera månader. Saknar gemenskapen och energin som laddas upp dessa kvällar.

Kom hem sent, klockan 22.00 och hann inte träffa barnen. Varje gång det händer svider det till i mitt hjärta. Tiden går så fort och all tid med mina sötnosar är allt för värdefull. Om jag kunde styra skulle jag alltid vara hemma och lägga dem.


Dag 6 – måndag 22 februari – 359 dagar kvar

Började veckan med att boka möten för införsäljning av Les Affaires nummer 3. Måste erkänna att jag bävar inför detta. Jag måste komma över min rädsla att sälja och lära mig älska ett nej. Nej, nej, nej, det är tveksamt om det känns bättre. Jag tar det för personligt, som om de rackar ner på mitt arbete när det handlar om att de inte har råd att annonsera.

Hade planerat att springa en mil och styrketräna, men kylan fick mig att backa och istället jobbade jag två timmar innan jag hämtade barnen på dagis.

 


Dag 5 – söndag den 21 februari – 360 dagar kvar

Har njutit hela dagen och myst med min familj, tankar på jobb är långt borta. Är det rätt väg till framgång eller har jag valt fel väg? Är min tro och övertygelse om att jag kan kombinera framgång och lyckligt familjeliv en illusion eller kan jag rent av realisera det hela? I de flesta fall verkar det som om svaret är 12 timmars arbetsdagar och noll mys med familjen. Jag hoppas bli undantaget som bekräftar regeln. Kanske någon där ute kan dela med sig av sina erfarenheter, jag behöver nämligen råd. Har en tendens i att gå upp i mitt arbete till fullo emellanåt.

Sprang 3,5 kilometer i snö upp till knäna. Inte behagligt alls. Känns som om jag fått ett riktigt bra start på träningen. Hoppas att företaget kommer att möta samma start i och med mitt beslut.

Nu skall jag koka varm choklad med grädde till mig, min man och två barn. När jag skriver varm choklad syftar jag inte på snabb versionen utan den med smält choklad i mjölk och äkta vaniljsocker.

Jag har funderat på det där med att skriva saker på nätet. Det finns ju så många bra bloggar och så lite med tid. Kommer jag att få några läsare utöver min kära familj och vänner? Det får tiden utvisa.

Ciao!

 

 


Dag 4 – lördag den 20 februari 2010 – 361 dagar kvar

Sprang sju kilometer i snö upp till knäna, yoga 20 minuter och ett varmt bad. Inga tankar på jobb denna dag. Skönt, har lovat min familj att inte låta jobbet ta upp hela min tillvaro.


Dag 3 - fredag den 19 februari 2010 – 362 dagar kvar

Skrev affärsplanen för ett nytt intressant projekt. Jag har nog skrivit över hundra affärsplaner på projekt genom åren. Många har realiserats, några inte. Det är alltid lika kul med nya visioner. Nog om det.

Men, hur uppskattar man intäkter på något som inte finns? Ibland känns det som om jag spelade bingo med siffror. Jag har inga problem med att uppskatta utgifter, men att bedöma en redan ansträngd annonsmarknad är lite tricky. Särskilt som hela branschen tappar annonsintäkter.

Annonsmarknaden är en historia för sig. Där råder det totalt kaos. Annonspriser dumpas, tidningsmakare säljer redaktionellt utrymme i utbyte av annonser, folk uppger falska upplagesiffror och en mängd andra skumraskfasoner förekommer. Mediabyråerna i Stockholm agerar som finansmäklare och förväntar sig gratis- mat, resor och exklusiva gåvor utan att tänka på kundens bästa.

Funderar på att hålla föredrag i ämnet.

Åkte 1,5 mil på skidor – stretchade


Dag 2 – torsdag 18 februari 2010 – 363 dagar kvar

Känner mig ganska låg. Fick precis reda på att Les Affaires inte nominerats till Guldstänk 2009. Så jävla trist. Ett tag kändes det som om vi verkligen hade en chans och jag såg framför mig hur jag överglänste de som motarbetat mig här i stan. Men vaddå, det är inte hela världen. Nu återstår frågan om jag ska gå dit med högt huvud eller ägna mig åt de sista förberedelserna inför Los Angeles-resan dagen efter. Jag ber att få återkomma!

Så först på listan står: bättre på att nätverka och lära känna minst en ny människa i veckan.

Nu lägger jag ner för dagen innan jag har sönder något eller stänger ner min verksamhet. Jag måste sluta ta allt för personligt.

Sprang 3,7 kilometer i skogen – stretchade inte.

 


Dag 1 – onsdag den 17 februari 2010 – 364 dagar kvar

Idag kom nummer två av Les Affaires ut, nyförälskelsen var helt borta. Det är konstigt det där, med ett magasins första numer. Det blir aldrig samma känsla med nummer två. Kanske borde jag bara starta ettor, men hur moget är det? Som om jag skulle byta man så snart som nyförälskelsen är borta. Nej, nu har jag och Les Affaires blivit etablerade och passionen för det jag skriver om finns ju kvar.

Sprang 5 kilometer och stretchade i bastun.


365 dagar till framgång

Jag vaknade upp idag och kände mig stark, starkare än jag tidigare känt mig. Kanske beror det på aha-upplevelsen jag fick när jag läst Ebba Lindsös bok. Efter fem timmars sträckläsning kände jag mig som en nyladdad människa. Kan hon, kan jag.

Jag är egenföretagare i en bransch som kan liknas vid vilda western. Etik och moral är inte frågor som flitigt debatteras, istället handlar allt om överlevnad.

Jag har bestämt mig att ge företaget 365 dagar, lyckas jag inte bli framgångsrik eller öka vår omsättning med flera hundra procent lägger jag av. Tar en anställning och blir en i gänget, hur spännande det nu låter.

Varje dag ska jag  försöka beskriva motgångar och framgångar  och debattera om ämnen som engagerar mig på något sätt.

Under 365 dagar tänker jag se till att komma i toppform för att orka springa två mil utan att stupa, åka Vasaloppet nästa år (nio mil på skidor), skjuta mitt i prick med min pilbåge, lära mig illustrator och bli erkänd för det jag gör.

 

 


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0