Det blåser hårda vindar

Ute blåser det storm och ibland känns det som om huset håller på att blåsa bort. Det märks väldigt väl på min mobila uppkoppling som kopplar ner var femte minut.

Imorgon gäller det, flera spännande möten som kan avgöra i vilken fart vi kommer att kunna expandera med dels Les Affaires och dels Les Affaires Export. Det pirrar inombords och känslan kan linkas vid när man tog studenten, eller vid första anställningsintervjun. En behaglig obehagskänsla. Sitter just nu och förbereder mig med de sista diagrammen och presentationerna.

Då vi håller på att flytta ut från våra lokaler har vi valt att hosta mötet hos Gate 25 på Pilgatan 25 i Västerås. Riktigt bra, de hyr ut konferenslokaler väldigt billigt och mrs Granzell är hur kunnig som helst.

En kul incident idag var att jag fick en trevlig e-post i brevlådan. Jag fick besked att jag ska få intervjua Mr ABB, nytillträdde VD:n Johan Söderström. Hur bra som helst.

Idag blev det heller ingen löpträning, det känns som om hela min kondition håller på att långsamt rinna ur kroppen och ersättas av en hösttrött företagare. Måste, måste, måste ta tag i det snarast. Men imorgon har jag inte en chans att hinna lägga till en löprunda på schemat. Och faktum är, pinsamt nog, jag vågar inte springa när det är mörkt utan hund. Stella, min älskade lilla hundtjej har stukat sig eller något och haltar. Vila för henne med andra ord.

Torsdag får det bli, åtta kilometer i högt tempo och sedan styrkeövningar.

 

En annan incident, smickrande sådan, var att jag blev uppringd av en headhunter som undrade lite om mig och funderade på om jag var intresserad av ett specifikt uppdrag. Lockad? Alltid. Intresserad? Inte i nuläget.

 

Hur känns det då i min nya roll som tillsatt ledare. Löjligt måste jag säga. Jag är tillsatt VD för mina delägare som själva är operativa i bolaget. Så i realiteten tar vi alla beslut gemensamt vilket är både skönt och solidariskt. Stämningen på bolaget är riktigt upprymd och alla är taggade till hundra procent. Vi har något stort på gång känns det som. Men vi ropar inte hej ännu….


Möten, möten och åter möten

Förra veckan avslutades med flera ouppklarade punkter. Det blev helt enkelt till att arbeta helg för att få klart det sista i tid. Den här veckan har jag bland ett kritiskt möte på onsdag som kommer att kräva all kraft jag har samlat på mig under sommaren. Även om jag ser fram emot mötet känner jag mig lite skärrad då det kan komma att avgöra hela 365 Publishing ABs framtid. Allt eller inget.
Har även skrivit utkast på min första ledare i vårt Exportmagasin. Lite knasigt känns det då min arbetslivserfarenhet i ämnet svensk export är tämligen begränsad. Visserligen har jag genom studier, media och insupande av information från branschens organisationer delvis utbildat mig i ämnet. Men i praktiskt utförande står det noll på mitt cv. Däremot har jag arbetat med export av italiensk turismnäring. Där mitt uppdrag gick ut på att paketera och sälja in temaresor på den skandinaviska marknaden. På ett år ökade jag företagets försäljning med 40 procent. Allt handlade om kontakter, prismässiga alternativ och samverkan oss konkurrenter emellan. Tillsammans fyllde vi på paketerbjudanden med respektive företags specialistområden och framgången gick inte att undgå.
Nyligen har jag fått i uppdrag att hjälpa en italiensk konstnär/designer att exportera sina t-shirtar till den skandinaviska marknaden. Steg ett är att lokalisera en skandinavisk t-shirt producent, gärna ett välkänt märke. Steg två är att få den skandinaviske producenten att samarbeta med den italienske producenten. Steg tre blir att marknadsföra t-shirtarna snabbt och effektivt. Något som inte kommer att vara så svårt då självaste italienske landslagspelaren Totti köpt en t-shirt. Men som alla vet är konkurrensen på exportmarknaden är stenhård. Bara några veckor efter det att min uppdragsgivares första kollektion nådde marknaden hade en kinesisk producent börja sälja kopior. Något som resulterade i att barnkollektionen blev tvungen att läggas på is. Men kopiorna har också bidragit med positiva saker. Efterfrågan på originalen har ökat runt om i världen och i Kina har kollektionen blivit uppmärksammad i en helt annan dimension än vad som varit möjligt utan kopiornas existens.

I helgen har jag fuskat med löpningen vilket inte alls känns så bra och målet jag satte upp tidigt i våras känns väldigt avlägset. Men jag försöker peppa mig att börja springa lite längre distanser denna vecka och nästkommande. 6 kilometer varannan dag räcker inte. Jag behöver springa minst 1,5 mil en gång i veckan och varva med 6, 7, 8 och 3 kilometer med övningar i skogen.

Tre minuter kvar till en telefonkonferens. Bäst jag avslutar och kopplar ner.

 


NYTT FÖRSÖK

Så många gånger jag försökt uppdatera min blogg med kontinuitet, men varje gång har det havererat pågrund av tidsbrist.

Men jag har lovat mig själv och mina medarbetare att göra ett nytt försök.

Fokus just nu är att skapa struktur i mitt nya företag; 365 Publishing AB. Vi är idag sex delägare och först på agendan står att skriva ägardirektiv för att klura ut om vi har samma målbild. Har vi inte det behöver vi radikalt tänka över företagets ägarbild.

Men jag har även satt upp en personligt mission. Jag är på jakt efter en mentor som kan ge mig vägledning i de ämnen jag fallerar. Och självklart har jag en topp två lista som jag inte tänker dela med mig av helt.

1. J, ABB

2. C (tidigare VD för Drumedar)

Jag har tidigare haft spännande mentorer som bland annat Sören Lithell (Lithells korv) men nu är jag i ett nytt skede i mitt företagen där jag dels behöver få mer erfarenhet att ledarskap, affärsutveckling och slipa mina säljkunskaper ytterligare några steg. För 365 Publishing ska bli stort och ta stora marknadsandelar i Sverige. Vi har två unika produkter som vi är övertygade om kommer att välkomnas av marknaden. Frågan just nu är bara hur jag ska få dessa två att vilja avsätta sin dyrbara tid på mig. Men jag har en plan, tror jag i alla fall. Ber att få återkomma i ärendet.


Håller på att förbereda mig inför fredagens styrelsemöte. Företagets första och många punkter ska behandlas. Börjar nog med en löptur som stärker mina sinnen och som gör mig fokuserad för dagens agenda.


Igår var jag förresten på det omtalade VIP 100 för första gången. Det var en intressant tillställning där många tunga namn minglade och skakade hand. Det ska verkligen bli spännande att se vad min medverkan kan mynna ut i. Hoppas att ni håller tummarna!


RSS 2.0