Möten, möten och åter möten

Förra veckan avslutades med flera ouppklarade punkter. Det blev helt enkelt till att arbeta helg för att få klart det sista i tid. Den här veckan har jag bland ett kritiskt möte på onsdag som kommer att kräva all kraft jag har samlat på mig under sommaren. Även om jag ser fram emot mötet känner jag mig lite skärrad då det kan komma att avgöra hela 365 Publishing ABs framtid. Allt eller inget.
Har även skrivit utkast på min första ledare i vårt Exportmagasin. Lite knasigt känns det då min arbetslivserfarenhet i ämnet svensk export är tämligen begränsad. Visserligen har jag genom studier, media och insupande av information från branschens organisationer delvis utbildat mig i ämnet. Men i praktiskt utförande står det noll på mitt cv. Däremot har jag arbetat med export av italiensk turismnäring. Där mitt uppdrag gick ut på att paketera och sälja in temaresor på den skandinaviska marknaden. På ett år ökade jag företagets försäljning med 40 procent. Allt handlade om kontakter, prismässiga alternativ och samverkan oss konkurrenter emellan. Tillsammans fyllde vi på paketerbjudanden med respektive företags specialistområden och framgången gick inte att undgå.
Nyligen har jag fått i uppdrag att hjälpa en italiensk konstnär/designer att exportera sina t-shirtar till den skandinaviska marknaden. Steg ett är att lokalisera en skandinavisk t-shirt producent, gärna ett välkänt märke. Steg två är att få den skandinaviske producenten att samarbeta med den italienske producenten. Steg tre blir att marknadsföra t-shirtarna snabbt och effektivt. Något som inte kommer att vara så svårt då självaste italienske landslagspelaren Totti köpt en t-shirt. Men som alla vet är konkurrensen på exportmarknaden är stenhård. Bara några veckor efter det att min uppdragsgivares första kollektion nådde marknaden hade en kinesisk producent börja sälja kopior. Något som resulterade i att barnkollektionen blev tvungen att läggas på is. Men kopiorna har också bidragit med positiva saker. Efterfrågan på originalen har ökat runt om i världen och i Kina har kollektionen blivit uppmärksammad i en helt annan dimension än vad som varit möjligt utan kopiornas existens.

I helgen har jag fuskat med löpningen vilket inte alls känns så bra och målet jag satte upp tidigt i våras känns väldigt avlägset. Men jag försöker peppa mig att börja springa lite längre distanser denna vecka och nästkommande. 6 kilometer varannan dag räcker inte. Jag behöver springa minst 1,5 mil en gång i veckan och varva med 6, 7, 8 och 3 kilometer med övningar i skogen.

Tre minuter kvar till en telefonkonferens. Bäst jag avslutar och kopplar ner.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0